میوه خشک

میوه خشک چیست؟چگونه تهیه میشود؟چه فوایدی برای بدن و سلامتی دارد؟

میوه خشک چیست؟

میوه های خشک از سالهای گذشته شناخته شده است. میوه های خشک از گذشته در جوامع و فرهنگ های مختلف برای اهداف پزشکی مورد استفاده قرار می گرفت. به عنوان مثال هندی ها از میوه های خشک برای افزایش انرژی، تقویت سیستم عصبی، بهبودهضم غذا، تسکین سردردهای ناشی از استرس و همچنین مقابله با بسیاری از بیماری استفاده می کنند.

بدن ما به مواد مغذی مهمی نیاز دارد که در تمام طول سال از طریق مصرف میوه های تازه جبران می شود؛ بنابراین در طول فصل هایی که از تنوع میوه ها کاسته می شود، می توانید مواد مغذی لازم را با مصرف میوه های خشک تامین کنید.

میوه خشک به میوه ای گفته می شود که تقریباً تمام  آب خود را از دست داده است. میوه تازه پس از خشک شدن جمع شده و به یک میوه کوچک و پرانرژی تبدیل می شود. انواع مختلفی از میوه های خشک وجود دارد که رایج ترین نوع آنها کشمش است. یکی از مهم ترین مزیت های میوه های خشک، مدت زمان نگهداری آن بالاست. شاید سوال خیلی از افراد این باشد که به میوه های خشک شده چه می گویند؛ شاید خیلی از افراد به آن چیپس میوه می گویند.

 

فواید میوه خشک

میوه خشک چه فوایدی برای سلامتی و بدن دارد؟

میوه خشک سرشار از عناصر معدنی فیبر و آنتی اکسیدان بوده و بسیار مقوی است؛ بنابراین، یک وعده میوه خشک می تواند درصد زیادی از از ویتامین ها و مواد معدنی مود نیاز بدن مانند فولات، کلسیم، آهن و پتاسیم را تأمین کند. میوه خشک به طور کلی حاوی مقدار زیادی فیبر است و منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، به ویژه پلی فنول ها می باشد.

همچنین میوه خشک منبع خوبی از ترکیبات گیاهی قوی از جمله آنتی اکسیدان ها است. مصرف میوه خشک با افزایش دریافت مواد مغذی و کاهش خطر چاقی ارتباط دارد.

بررسی ها نشان می دهد که مصرف آنتی اکسیدان های پلی فنول با بهبود جریان خون، ارتقاء سلامت دستگاه گوارش، کاهش آسیب اکسیداتیو و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها در ارتباط است. همچنین افرادی که میوه خشک مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که میوه خشک مصرف نمی کنند، وزن کمتری داشته و مواد مغذی بیشتری مصرف می کنند.

خواص میوه خشک برای پوست

میوه خشک مانند انبه که دارای امگا ۳ و سایر چربی های لازم برای پوست است. همچنین کشمش نیز حاوی رسوراترول است که از پیری پوست جلوگیری می کند.

خواص میوه خشک برای برای بارداری

  • موجب افزایش ویتامین A شده و باعث رشد استخوان های جنین می شود.
  • مصرف آلو و خرمالو خشک شده موجب تقویت عضلات رحم شده و از خونریزی بعد از زایمان جلوگیری می کند.
  • ویتامین E موجود در میوه های خشک موجب رشد بهتر سلول های ریه، تنظیم قند خون و جلوگیری از بیماری آسم در نوزادان می شود.
  • ویتامین سی موجود در آن ها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار و افزایش فرایند جذب آهن آن ها می شود.

میوه خشک در بارداری

 

خواص میوه های خشک برای کودکان

میوه خشک از جمله خشکباری است که یک منبه خوب از انواع ویتامین ها، فیبر، مواد معدنی و پروتئین هاست. از این رو مصرف آن ها می تواند تمام مواد مود نیاز بدن را تامین می کند. مصرف آن ها توسط کودکان موجب بهبود عملکرد مغز، تقویت بینایی، بهبود و تقویت کارایی مغز و استحکام استخوان ها و دندان ها می شود

میوه خشک برای کودکان

سلامت قلب و عروق را بهبود می‌دهد

بسیاری از میوه‌های خشک حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان هستند از جمله پلی‌فنل و اسید اسکوربیک که به نوبه‌ی خود می‌توانند به جلوگیری از بیماری‌های قلبی و حفظ سلامت مطلوب قلب و عروق کمک کنند. برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف سیب خشک معمولا می‌تواند سلامت قلبی و عروقی را بهبود بخشد.

از کم‌خونی جلوگیری می‌کند

برخی از میوه‌های خشک حاوی مقدار زیادی آهن هستند که برای مبارزه با بیماری‌های مختلف، به ویژه کم‌خونی مفید است. به عنوان مثال خرما یکی از میوه‌هایی است که براي افزايش سطح هموگلوبين شناخته شده‌است و آلو خشک در مقایسه با میزان یکسان از گوشت گاو، آهن بیش‌تری دارد و بنابراین بهترین میان‌وعده براي جلوگيري از کم‌خونی محسوب می‌شود.
به خاطر داشته باشید که جذب آهن موجود در میوه‌ها و سبزیجات سخت‌تر از جذب آهن موجود در گوشت است. به همین دلیل بهتر است این میوه‌های خشک را به همراه سایر میوه‌های خشک که غنی از ویتامین C هستند، مانند زردآلو خشک مصرف کنید. به این ترتیب جذب آهن موجود در آن‌ها ساده‌تر می‌شود.

سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌دهد

بسیاری از میوه‌های خشک مانند همتای تازه‌ی خود حاوی مقادیر متوسط ​​و بالایی از ویتامین C هستند. بعضی از آن‌ها مانند زردآلو و کشمش حاوی مقدار خوبی از ویتامین A نیز هستند. این دو ویتامین دو جزء حیاتی هستند که باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن‌تان بهتر عمل کند و از بدن در برابر مواد مضر که منجر به بروز انواع بیماری‌ها می‌شوند، محافظت کند.

میوه خشک برای بدن

 

 استخوان‌ها را تقویت می‌کند

انجیر خشک  غنی از کلسیم و کالری است، بنابراین این میوه‌ی خشک به نوعی شمشیر دولبه است. از یک سو، کلسیم موجود در آن برای رشد و استحکام استخوان‌ها مناسب است، اما از سوی دیگر، در صورتی که آن را به صورت کنترل نشده استفاده کنید کالری بالایی که دارد ممکن است سبب بالا رفتن وزن‌تان شود.

به کنترل وزن کمک می‌کنند

اکثر میوه‌های خشک با داشتن کالری کم خوشمزه هستند. برای کسانی که دوست دارند با داشتن یک رژیم غذایی سالم وزن‌شان را کاهش دهند، مصرف این مواد غذایی خوشمزه یک راه خوب برای برآورده ساختن نیازهای روزانه مواد مغذی بدون دریافت کالری بیش از حد است. فقط پیش از خرید میوه‌های خشک مطمئن شوید که این محصولات بدون قند اضافه یا سایر مواد نگهدارنده‌ی ناسالم آماده شده‌اند. در غیر این صورت، ممکن است به جای این‌که فایده‌ای برای شما داشته باشند، ضرر هم به شما برسانند.

به درمان یبوست کمک می‌کند

در صورتی که از مشکل یبوست رنج می‌برید، استفاده از آلو خشک یکی از بهترین درمان‌های ممکن است. چرا که این میوه حاوی مقدار زیادی فیبر است که به جذب مواد غذایی کمک شایانی می‌کند. حتی وقتی خشک می‌شود، هنوز هم فیبر بسیار زیادی دارد. با این وجود، ممکن است درصدی از آن در حین فرایند خشک شدن کاهش یابد.

 مشکلات گوارشی را درمان می‌کند

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد، میوه‌های خشک برای درمان مشکلات گوارشی مناسب هستند به عنوان مثال پوست نارنگی خشک به عنوان دارویی سنتی برای درمان مشکلات گوارشی مانند زخم معده، گرفتگی شکم و بسیاری دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، در صورتی که از مشکلات گوارشی رنج می‌برید می‌توانید روی میوه‌های خشک نیز برای بهبود علائم و نشانه‌های این اختلال حساب کنید.

جایگزین بسیار مناسبی برای میوه‌ی تازه است

اگر بخواهیم به طور کلی صحبت کنیم بسیاری از مردم دوست ندارند میوه بخورند. ممکن است میل چندانی به خوردن آن‌ها نداشته باشند، اعتقاد داشته باشند که میوه طعم و مزه‌ی خوبی ندارد، یا دلایل خاص خودشان را برای عدم مصرف میوه داشته باشند. اغلب بچه‌ها میوه دوست ندارند و حتی تمایلی به خوردن سبزیجات هم ندارند. بنابراین، میوه‌های خشک بهترین گزینه برای آن‌ها است تا بتوانند مواد مغذی موجود در میوه‌ها را دریافت کنند. به هر روی همه‌ی ما به مواد مغذی نیاز داریم.

 

ذخیره کردن و نگهداری میوه‌ی خشک آسان است

از زمان‌های باستان، مردم میوه‌ها را خشک می‌کردند، نه به این دلیل که در مورد ارزش‌های غذایی آن‌ها یا خواصی که برای بدن دارند، مطلع بوده‌اند بلکه به این دلیل که نگهداری میوه‌ها به صورت خشک آسان‌تر بوده‌است. ذخیره‌سازی میوه‌ها برای استفاده‌های بعدی، مثلا استفاده در طول فصل زمستان یا در طول یک سفر طولانی، اولین کاربرد عملی این ماده‌ی خوراکی است. میوه‌ی خشک دارای طول عمر طولانی مدت است و می‌تواند سال‌ها قابل استفاده باشد بدون این‌که تغییری در رنگ و بو و مزه‌ی آن ایجاد شود. به همین ترتیب، نگه داشتن مقدار مناسب میوه‌ی خشک به عنوان یک منبع تغذیه اضطراری ایده‌ی خوبی است که باید در نظر داشته باشید.

 

عوارض جانبی مصرف میوه خشک:

اگرچه میوه‌ی خشک فواید زیادی به بدن می‌رساند اما نمی‌توان کتمان کرد که مصرف این ماده‌ی خوراکی عوارضی هم دارد. یکی از موارد بسیار مهم در رابطه با میوه‌های خشک این است که برخی از آن‌ها دارای مواد افزودنی هستند و چنان‌چه احتمالا می‌دانید، این مواد برای سلامتی مضر هستند. در برخی موارد، برای تهیه‌ی نوع خاصی از میوه‌های خشک، شکر را برای بیش‌تر کردن طعم شیرین آن استفاده می‌کنند، مواد نگهدارنده را برای افزایش ماندگاری محصول و جلوگیری از تغییر رنگ به میوه‌ها اضافه می‌کنند و حتی ممکن است سایر مواد شیمیایی مضر برای سلامتی را طی فرایند خشک کردن میوه به کار ببرند.

خطر مسمومیت با میوه خشک

میوه خشک ممکن است حاوی سولفیت بوده و به قارچ ها و سموم آلوده باشد. برخی از تولیدکنندگان مواد نگهدارنده ای به نام سولفیت به میوه خشک اضافه می کنند. این باعث می شود که میوه خشک شده جذابیت بیشتری داشته باشد. زیرا رنگ و لعاب میوه را حفظ کرده و از تغییر رنگ آن جلوگیری می کند. سولفیت اغلب به میوه های دارای رنگ روشن مانند زردآلو ، کشمش ، موز،سیب،توت سفید  اضافه می شود. بعضی از افراد ممکن است به سولفیت حساس باشند و در اثر مصرف دچار مشکلاتی مانند اسپاسم معده، بثورات پوستی و حملات آسم شوند.

برای پیشگیری از مسمومیت با سولفیت، سعی کنید در هنگام خرید فقط میوه های خشکی که رنگ آنها قهوه ای یا مایل به خاکستری است را انتخاب کنید که برای خشک کردن آنها از کودهای معدنی و مواد شیمیایی استفاده نشده است. همچنین میوه های خشک که در مکان نامناسب ذخیره و نگهداری می شوند ممکن است به قارچ ها، آفلاتوکسین ها و سایر ترکیبات سمی آلوده باشند.

 

آیا محصولاتی که توسط تیک میوه تولید میشوند نیز دارای مواد های نگهدارنده میباشند؟

خیر، تمامی محصولات ما با دستگاه های خشک کن صنعتی خشک میشوند و برای جلوگیری از سیاه شدن میوه ها از روش های طبیعی استفاده میکنیم مثلا استفاده از آبلیمو تازه

برای توضیحات بیشتر میتوانید صفحه درباره ما را مطالعه کنید و مارا بیشتر بشناسید

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.